Back to All Events

JOY's Happy Journey Spain Retreat


  • villa riu blanc 79 Partida Benimarraig VC, 03720 Spain (map)

.



Een week enkel en alleen voor jou!

Wie heeft er geen zin en zelfs nood aan een week onbezorgd zijn, geborgenheid, positiviteit, vriendschap en heling?

We gaan graag op vakantie om er even tussen uit te zijn en om tot rust te komen. Even in een andere omgeving zijn doet wonderen, zodat we onze ‘batterij’ weer kunnen opladen.

Een Yogaretreat werkt ongeveer hetzelfde maar dan met net een andere insteek. Je trekt je even helemaal terug uit de wereld zodat je meer ruimte hebt je aandacht naar binnen te keren. Dit kan veel voordelen hebben, en daarom is het effect vaak ook dieper dan bij een ‘gewone’ vakantie.

De meeste mensen ervaren een yoga retraite als een echte ‘treat’ voor jezelf.

In het dagelijks leven heb je heel veel prikkels. Vanuit werk, gezin, vrienden, laptop, televisie et cetera. In een Yoga retreat heb je dat veel minder. Hierdoor kun je tot rust komen en al je aandacht naar binnen brengen.

Je hoeft je even geen zorgen te maken over de buitenwereld of over waar je normaal mee bezig bent. Zo creëer je tijd voor jezelf, om echt te voelen wat er binnen je leeft. Je laat het dagelijks leven achter je om je op jezelf te focussen en te werken aan je fysieke en mentale gezondheid.

Doordat je even helemaal los bent van jouw dagelijks leven, kun je bepaalde dingen vanaf een afstand bekijken. Je zit er even niet midden in en dit kan je veel inzichten geven. Misschien ga je wel naar huis en wil je iets totaal anders aan gaan pakken.

Doordat je wat stiller wordt en de aandacht naar binnen brengt, kan jouw creativiteit wat meer ruimte krijgen.

Ook zul je merken dat je op een retreat minder bezig bent met je telefoon of dat je een hele avond voor de televisie hangt. Misschien merk je ook dat je er minder behoefte aan hebt. Zo’n digitale detox is ook goed voor je.

Joy organiseert reeds jaren binnenlandse en buitenlandse retreats. Na Bali dit jaar is er in 2024 gekozen om dichter bij huis te blijven en naar Spanje te gaan, naar Benissa. Benissa maakt onderdeel uit van de autonome regio Valencia.

We verblijven in Villa Riu Blanc een gerestaureerde hoeve in het midden van de prachtige natuur, verscholen tussen velden, met uitzicht op de groene vallei, de Middellandse Zee, de Rots van Ifach en de bergen van Bernia. Patricia en Dirk samen met hun Chef zijn de hosts en houden een hoge standaard wat betreft duurzaamheid.

De wake up gong is de start van je dag, op je terras vind je een kopje thee voor we starten met een meditatie, gevolgd door een yoga sessie. Nadien een frisse duik in het koele water van het zwembad of van de zee! Om dan verwend te worden met het ontbijt van de chef. De mediterrane maaltijden zijn vegetarisch en met liefde bereid.

Er wordt genoeg tijd voorzien om tot rust te komen, je practice te laten inzinken. Iedereen krijgt tijdens de week een Reiki behandeling en er zal een workshop/talk zijn over voeding.

Een hike, een bezoekje aan Benissa maar vooral de tijd nemen om naar jezelf te luistren en ruimte creeeren om je creativiteit te laten stromen en het juiste pad te kiezen. Als afsluiter van wat zeker een bloedmooie week wordt, een dinner aan het strand!

Volpension met 3 maaltijden

  • 6 overnachtingen

  • 12 yogalessen (verschillende stijlen)

  • 6 begeleide meditaties 20 minuten

  • Early morning beachswim

  • 1 dinner op het strand

  • 1 reiki behandeling

  • Een workshop/talk over voeding

  • 1 wandel excursie richting strand

  • 1 picknick op het strand 

  • Gratis mineraal en infused water en thee a volonté, gezonde knabbels

  • Gebruik van alle faciliteiten van Riu Blanc

 

Exclusief :

  • vlucht ( uurtje van vlieghaven Alicante of Valencia) Aanbevolen vluchten volgen

  • Reis- en of annulatieverzekering

  • extra transport op eigen initiatief

Alle kamers zijn voor 2 personen, 1 kamer voor 3.

€1650

Maximum 11 personen

Inschrijven doe je per mail naar joy.of.yoga@telenet.be of bellen naar Marleen 0497506861

Op vraag van Joy Of Yoga kan u uitgenodigd worden voor een intake gesprek. Dit om op de juiste voet het retreat in te zetten, te weten wat je kan verwachten. Een yoga retreat zoals hierboven beschreven is steeds voor ieder op zich een traject waar je met respect en vertrouwen samen in groeit.

Joy of yoga behoudt het recht om inschrijvingen te weigeren.

Cancellation Policy

Our policy is pretty much the same as every other hotel or retreat center. We’re a small retreat and if you book with us, and we hold your room, then there’s not much chance to fill your space if you cancel. So please be 100% sure that you want to come before sending us your deposit.

Please understand that if you don’t show up, last minute, to take your room we keep your payment. So, this applies in all situations, whether it’s caused by your own fault, medical emergencies, or acts of God.

We highly recommend you get trip insurance in case something happens, and you can’t come. Due to injuries, bad weather closing airports, passport issues, etc. You don’t get a refund if you don’t show up so trip insurance is very important.

If you need to cancel your reservation more than 60 days before your scheduled arrival date, then we will refund half of the money you paid for deposit.

If you need to cancel your reservation 60 days or less before your scheduled arrival date, then you will lose your deposit.

If you need to leave your retreat early, you will not receive any refund on the remaining time of your scheduled stay. 

When you pay the deposit you agree with this terms of cancellation

The deposit must be paid in 2 terms. The first after signing up, the second 40 days before the retreat.             

Annuleringsvoorwaarden:

Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en ook geen recht op een vervangende les of activiteit.

Als deelnemers besluiten om zich terug te trekken (wegens ziekte of persoonlijke omstandigheden) dan hebben zij recht op terugbetaling van ten hoogste een deel van de verschuldigde deelnamekosten:
– Twee maanden voor aanvang van het programma: terugbetaling van 50% van deelnamekosten.
– Een maand of minder voor aanvang van het programma: geen terugbetaling van deelnamekosten.
Indien de deelnemer niet in staat is de door hem of haar geboekte cursus of retraite bij te wonen, is in de plaats stelling toegestaan, mits de gegevens van de vervangende deelnemer uiterlijk 1 dag voor aanvang aan Joy of Yoga zijn doorgegeven.

Joy of Yoga heeft het recht een cursus of retraite te annuleren indien daartoe gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van de docent of overmacht. In geval van annulering door Joy of Yoga heeft de deelnemer recht op terugbetaling van het reeds betaalde geld. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.

Joy of Yoga heeft het recht om personen zonder opgaaf van redenen uit te sluiten van deelname aan een cursus of retraite.

AANSPRAKELIJKHEID

  • 1. Joy of Yoga zal zorg dragen voor een goed en ordentelijk verloop van de retraites.

  • 2. Deelname aan een cursus of retraite is geheel op eigen risico. Joy of Yoga is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van eigendommen.

MEDISCHE DISCLAIMERS

  • 1. De yoga-activiteiten zoals wij die aanbieden zijn bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts.

  • 2. Meldt voorafgaande aan de yogales altijd aan de docent als je een lichamelijke klacht hebt. Mogelijk kan de docent het programma hierop aanpassen of persoonsgerichte oefeningen geven.

  • 3. Forceer niets en neem lichamelijke klachten serieus.

WIJZIGINGEN IN PROGRAMMERING RETREATS

  • 1. Joy of Yoga heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de programmering van een retreat, bijvoorbeeld wanneer een (yoga)docente wegens ziekte, verhuizing, zwangerschap of andere omstandigheden de workshops niet (meer) kan verzorgen. Joy of Yoga zorgt in dat geval voor een professionele en kwalitatief vergelijkbare vervanger.

HUISREGELS

  • 1. Onze locaties zijn binnen rookvrij. Drugsgebruik en overmatig alcoholgebruik zijn tijdens de cursus of retraite niet toegestaan.

  • 2. Respect voor elk mens, ongeacht zijn religie, opvattingen, geaardheid, geslacht en ontwikkeling is de belangrijkste kernwaarde. Joy of Yoga is respectvol naar alle deelnemers en verwacht dat deelnemers ook respectvol zijn naar elkaar.

  • 3.Joy of Yoga heeft haar locaties met zorg gekozen om deelnemers tijdens de cursus of retraite een veilige en leefbare omgeving te bieden. Behandel de locatie en haar omgeving dan ook met zorg, zoals je eigen huis. We dragen samen zorg voor de schoonheid en gezelligheid. Eventuele schade wordt op de veroorzaker verhaald.

  • 4. Deelnemers die zich niet aan de huisregels houden dan wel de aanwijzingen van het personeel van de locatie of Joy of Yoga niet opvolgen, kunnen uit de cursus of retraite verwijderd worden. Dit geeft de deelnemer geen rechten op restitutie van gelden.

  • 5. Het maken van video/film of geluidsopnames is gedurende de cursus of retraite uitsluitend toegestaan na voorafgaande toestemming van Joy of Yoga.