MARLEEN FEREMANS

Ik ben het levende bewijs dat men op elke leeftijd kan starten met yoga. Yoga kwam vrij laat op mijn pad. Wat begon als een gewone “work-out”, werd al snel een dagelijks ritueel. Yoga is een belangrijke leraar in mijn leven. Het veranderde mijn leven drastisch, zowel mentaal als fysisch. 

Mijn 300 uur durende lerarenopleiding volgde ik aan het gerenommeerde Antwerp Yoga olv Elsie Mathijssens. Het werd een zwaar, intens maar bloedmooi jaar. 

Vele ander workshops olv internationale teachers volgden: Simon Parks (US), Magnus Ringberg (Zweden), Yian Yaspriana (Bali), Damien De Bastier etc. Ik plan voor mezelf elk jaar een korte Teachers Training in om mijn eigen pratice te verdiepen en aan jullie te kunnen doorgeven. 

Ik hoop jullie te mogen verwelkomen in Joy of Yoga, 

Namasté, Marleen Feremans

2018

  • Pranayama into Practice by Franck Gielen (NL) @ Joy of Yoga (B)

  • Advanced Study 50hr: Slow Flow & Gentle Vinyasa by Simon Rowe @ DNY, Amsterdam (NL)

  • 50 hrs TT Yin Yoga with Gabriel Azoulay @ AntwerpYoga (B)

  • 18 hrs Breathe to Heal by Max Strom, Yoga Moves Utrecht (NL)

2017

° 18hrs Aerial Yin Training , Montse Lominchar, yoga sadhana, Ciudada Real (ES)

° 50hrs TT Yin Expert Yoga by Myriam Wagner @ Pure Energy Yoga, Utrecht (NL)

2016

  • 50hrs TT Yin Yoga by Myriam Wagner @ Pure Energy Yoga, Utrecht (NL)

2015

  • 300hrs Teacher Training Vinyasa Yoga @ AntwerpYoga (B)

______________________________

 NADIA DE GROOF

 

Enkele jaren geleden was ik de connectie tussen lichaam en geest kwijt. Ik was tegelijkertijd uitgeblust en opgebrand. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing ontdekte ik de kracht van yoga.

Yoga hielp me de verbinding te herstellen en bracht opnieuw evenwicht in mijn leven.

 Op mijn yogamat kom ik thuis. Dat uurtje op die mat is mijn dagelijks cadeautje aan mezelf.

 Omdat ik me verder wilde verdiepen in mijn “practice”, besloot ik de teacher training van Antwerp Yoga te volgen. Mijn liefde voor yoga nam nog toe. En ik ontdekte eennieuwe passie : mijn kennis en liefde delen met zoveel mogelijk andere mensen.

 

Ik kijk er naar uit je te verwelkomen in één van mijn lessen. Maar wees gewaarschuwd : eens je de weldaden van yoga hebt ontdekt, is er geen weg meer terug !

 

Namasté Nadia

_______________________________

 BERT PEETERS

BERT.JPG

Yoga staat voor mij gelijk aan reizen. Ik reisde de wereld rond op zoek naar inzicht en ware kennis om te ontdekken dat de reis naar binnen toe met geen enkele andere bestemming te vergelijken valt. Zo probeer ik mijn lessen ook te geven, als een vakantie naar binnen toe.

____________________________________________

VALERIE ROUSSEAU:

valerie 2.jpg

In 2010 startte Valerie Rousseau met yoga omdat ze op zoek was naar een sport die ze leuk zou vinden. De eerste vier lessen verdwaalde ze in al die nieuwe bewegingen en vreemde woorden, maar ze had de smaak onmiddellijk te pakken. In 2015 rondde ze haar eerste Vinyasa Yoga Teacher Training (300 hrs) af in 2016 deed ze daar nog een Yin yoga training (50hrs) bij. Valerie is erg leergierig en verbaast zich nog steeds over de eindeloze wondere yogawereld. Naast yoga teacher voelt ze zich vooral een yoga practitioner. Yoga is geen sport meer, maar een levensstijl geworden.

De fun van yoga laten inzien en mensen laten voelen dat het niet enkel je lichaam maar ook je geest goed doet en versterk is haar streefdoel.

————————————————

VIRGINIE LALESNEL

M’n Frans-Italiaanse roots zorgen ervoor dat ik gepassioneerd ben, voor 'bien être' en de natuur. Ik ben enkele jaren geleden in contact gekomen met Yoga toen ik een natuurlijke uitweg zocht voor chronische ontstekingen in m’n schouders. Dankzij Yoga heb ik m’n mobiliteit terug gevonden. Aanvankelijk had ik Vinyasa en Hatha als practice, m’n hart heb ik verloren aan Ashtanga Yoga als leerling van Teune Van Der Wildt. Ik heb een naast een Ashtanga Yoga teacher training bij Annemie Van Der Zouwen ook workshops gevolgd bij David Swenson, Petri Räisänen en Damien de Bastier.

Tijdens 16 jaar heb ik in de mode gewerkt als ontwerpster en ben langzaam aan gegroeid naar waar ik nu ben en me thuis voel. Yoga heeft me op een spontane wijze anders leren kijken en me waarden bijgebracht die ik nu ook bij m’n gezin kan gebruiken. Ik voel met geroepen om mensen te helpen en hun de ingrediënten van Yoga te laten proeven. Het is voor mij een gerecht die ik met iedereen wil delen .

Virginie 2.jpeg

—————————————

Sabrina De Luca

Kids en tieneryoga: “My name is yoga and I will change your life …”

Tijdens een yogales werken we aan : zelfvertrouwen, rust in je hoofd en lijf, concentratie, relaxatie en bodyscan, mindfulness en meditatie en gaan we aan de slag met visualisaties.

Tijdens de examenperiode doen we ook aan brain gym en krijg je een extra lange eindrelaxatie.

Je zal anders buiten gaan dan dat je binnenkwam…

Namasté

Sabrina

Ik ben Sabrina De Luca en het grootste deel van mijn leven bezig met het begeleiden van jongeren (scouts, onderwijs) en sinds een paar jaar ook d.m.v. yoga. Het samenwerken met jongeren en het begeleiden in hun zoektocht is mijn passie. Vanuit mijn dagdagelijkse ervaring met tieners weet ik wat er bij hen leeft en waar ze nood aan hebben.

Mijn leven veranderde toen ik 11 jaar geleden yoga & meditatie leerde kennen via Ehipassiko in Antwerpen bij Paul Van Hooydonck.  Al snel kreeg ik het idee dat ik de voordelen ervan wilde delen met jongeren. Ik wilde mijn dankbaarheid omzetten in actie!

Ik volgde de cursus kinderyogadocente bij Arterre en maakte mijn eindwerk over tieneryoga.

Later volgde ik ook nog de kinder-en tienertherapeutenyoga bij Arterre en een cursus mindfulness voor tieners in Firenze.

sabrina.jpg


ZEHRA PROCH

Iyengar Yoga The Iyengar Yoga method is a practice where we engage ourselves fully, as if we were jumping into the ocean, not leaving any part of us behind. We work with precision, mobility, stability and with joy - to nourish the fire that makes us grow. In the beginning, we mainly focuse on the practice of Asanas (Yoga postures), in order to establish firmness, confidence and relaxation within our bodies. As we go progressively, more subtle aspects such as breathing will be applied, involving the practice of Pranayama (control of breathe). As much as this helps to aquire health and well being in our bodies, as much will we experience freedom and lightness in our minds. Iyengar Yoga is a method that is being taught and practiced all around the world. Thanks to Guruji B.K.S. Iyengar, the founder of Iyengar Yoga, and his daughter
Meer info en reservaties : 0497 50 68 61 of joy.of.yoga@telenet.be