Sep
22
1:30 PM13:30

Yin Yoga en massage met Valerie Rousseau

val massage 2.jpeg

Heb je wel al eens gedroomd over een massage wanneer je in een heerlijke yin pose ligt? Of begin je er nu pas over te dromen en ben je benieuwd of het even heerlijk is als in je gedachten?
Kom dan naar deze YIN YOGA MET MASSAGE - sessie.
We zullen werken in groepjes van 2. Eerst worden je kort een aantal massagetechnieken aangeleerd, die je vervolgens gaat toepassen op je partner en uiteraard ook zelf zal ervaren.

Het is helemaal niet nodig om een buddy te hebben als je wil meedoen! Gewoon inschrijven als je er zin in hebt.

Wordt heerlijk.

Een mini retreat in Joy of Yoga.

€45, reserveer via

https://www.supersaas.nl/schedule/Joy_of_Yoga/Yoga?view=week&day=22&month=9

val massage.jpeg
View Event →
Oct
11
to Oct 13

Immerse yourself mini yoga retreatin cadzand

flyer oktober 19.jpg

Cadzandië; Vierhonderdpolderdijk 10, 450+ HL Cadzand NL

Nieuwe editie van dit driedaagse yoga weekend waar je word ondergedompeld in een yogabad aan de Nederlandse kust.  

Van 11-13 oktober 2019

Wat kan je verwachten? Een weekend vol met yoga, uiteenlopende stijlen komen aan bod, meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen), toegankelijke en inspirerende yoga filosofie, lekker bio & vegie eten, fietstocht…

En dit omringd door duinen, zee, gezonde lucht, leuke mensen en al….. de teachers van J.O.Y. + Franck Gielen (matterofmind.nl) pranayama, meditatie en krya. 

Reserveer nu alvast je plek, want plaatsen zijn beperkt. via joy.of.yoga@telenet.be

Praktische info:

Dubbele kamer: 270€ per persoon

Single kamer: 310 € per persoon

-          2 overnachtingen (de basic units voor 6 personen hebben elk aparte slaapkamers voor 2 personen, aparte bedden, met een gemeenschappelijke living en badkamer)

-          Vegetarische maaltijden

-          Alle yoga sessies

-          Huur fiets

 

 

 

 

 

 

View Event →

Workshop Happy Hormones, Happy Me  met Andrea Marquet
Apr
28
1:30 PM13:30

Workshop Happy Hormones, Happy Me met Andrea Marquet

Wat ik ook probeerde, ik kreeg mijn gewicht plots niet meer op peil. Ik had vaak last om een goede nachtrust te hervatten. Overdag volgden energiedips, concentratiestoornissen en stemmingswisselingen elkaar op. Ik herkende mezelf niet meer!"

- Andrea Marquet

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen besloot ik om me professioneel te verdiepen in de problematiek van een gezonde hormoonbalans. De afgelopen jaren volgde ik tal van opleidingen in binnen- en in buitenland. De know-how die ik opdeed wil ik nu graag met jullie delen. Ik stelde nauwgezet het programma samen voor een nieuwe workshop waarin ik jullie natuurlijke oplossingen aanreik om je hormonen opnieuw de baas te worden.

Kies jij voor een betere nachtrust, een evenwichtigere spijsvertering, meer energie en wil jij je beter in je vel voelen? Wens jij ook migraine, gewrichtspijnen of pijnlijke menstruaties uit je leven te bannen? Maak nu komaf met je klachten en neem je eigen gezondheid opnieuw in handen.

Workshop "Happy Hormones, Happy Me" Kom naar de nieuwe workshop van Andrea Marquet en leer de "natuurlijke geheimpjes" van jouw lichaam kennen om opnieuw stralend door het leven te gaan.

Dit mag je verwachten tijdens deze workshop:
- Een korte uiteenzetting over hoe hormonen werken.
- Hoe te sporten om de beste resultaten te bekomen.
- We doen samen enkele lichaamsoefeningen.
- Introductie in hormoonyoga.
- Een korte sessie met ademhalingsoefeningen.
- Tal van dagdagelijkse, practische tips die je meteen kan toepassen.

Workshop "Happy Hormones" begeleiding: Andrea Marquet therapeute & lifestyle coach

€45 zondag 28 april van 13u30 tot 16u30

Ook wanneer je geen menstruele cyclus meer hebt, blijven hormonen een zeer belangrijke rol spelen bij een goede gezondheid.

View Event →
Yoga + Shiatsu
Mar
31
2:00 PM14:00

Yoga + Shiatsu

Yoga + Shiatsu
Ervaar de zachte kracht van yoga en Japanse drukpuntmassage
Workshop €45 inschrijven via reservaties of via mail joy.of.yoga@telenet.be

Data:

10/2/2018

31/3/2019

9/6/20191. ALGEMENE BESCHRIJVING
De workshop Yoga + Shiatsu is een reeks gebaseerd op de leer van de 5 elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water, bedoeld als zelfzorg op het ritme van de seizoenen. De workshop combineert twee technieken lichaamswerk die elkaar tegenkomen in hun zachtheid en introspectief aspect. Via oefeningen alleen en per twee doen we houdingen en aanrakingen die je energiehuishouding terug in balans brengen en een helend effect hebben op lichaam en geest. We werken steeds rond een specifiek element. Voor de NAZOMER bouwen we onze oefeningen op rond het element AARDE.

YIN YOGA is een zachte, meditatieve vorm van yoga. In de rustige poses wordt een milde druk uitgeoefend op je bindweefsel (of fascia) om zo een betere circulatie in je lichaam te stimuleren.

SHIATSU is drukpuntmassage die balans brengt in je energiehuishouding. We gebruiken eenvoudige technieken voor een diepe ontspanning en doorstroming via de zachte kracht van de aanraking.

De gebruikte technieken zijn eenvoudig en ook heel toegankelijk voor mensen zonder ervaring. We willen je ook inspiratie meegeven waar je nadien thuis mee verder kan. Deze workshop is leuk om met twee te doen! Maar je kan ook individueel inschrijven. Tijdens de workshop zijn er voor elke deelnemer seizoensgebonden hapjes en thee voorzien en iedereen krijgt ook een geïllustreerde oefeningenfiche mee voor thuis!

Goed om weten: Shiatsu wordt nooit gegeven op blote huid, breng dus iets mee om je armen en benen te bedekken (bij voorkeur katoen)!

31 MAART 2019

HOUT / LENTE

In woorden:

doorzettingsvermogen _ zelfexpressie _ creativiteit _ ogen _ lever _ galblaas _ flow _ spieren _ pezen _ prikkelbaarheid _ energie _ zuur _  vastberadenheid _ organisatie _ samenwerken _ ochtend _ groen _ kwaadheid _ verandering _  aanpassingsvermogen _ buigzaamheid _ kracht _ idealisme _ samenleven _ hoofdpijn _ fysieke en mentale soepelheid

Het element HOUT is aan de LENTE en aan de organen van de lever en galblaas gekoppeld. De boom staat symbool voor het element hout: een boom groeit zolang hij leeft. Hij dijt in alle richtingen uit, diep geworteld in de aarde, maar met zijn takken reikend naar de hemel. Niets is zo stevig en krachtig en heeft tegelijkertijd zo’n buigzaamheid en aanpassingsvermogen als een boom. Maar hout kan ook breken…

BIO’S

Katrien Oosterlinck
shiatsu-gever / kunstenaar met beeld, lichaam en interactie

Aan de Internationale Shiatsuschool volgde Katrien vijf jaar geleden de opleiding Klassieke Shiatsu en Masunaga Zen Shiatsu. Haar praktijk in lichaaamswerk inspireert en overlapt met haar artistiek professioneel parcours. Zo vertalen deelnemers bijvoorbeeld in de installatie massage-collage hun fysieke sensaties naar een beeld. Ze wil mensen meenemen in een non-verbale zone om via lichaams- en beeldtaal contact te maken met elkaar.


Lies Mahy
yogi / danser / docent

Na 10 jaar professioneel werken als danseres en dansdocente, volgt Lies in de zomer van 2014 haar eerste yogaopleiding in Griekenland. Daarna blijft ze zich bijscholen met workshops en opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft les in verschillende yogastudio's in het Antwerpse. Voor Lies is yoga veel meer dan enkel fysieke oefeningen, het helpt je dichter bij jezelf te komen en steviger, rustiger en objectiever in je schoenen te staan. Juist dit maakt het zo interessant voor ons dagelijks leven.

 

 

 

View Event →
Rug en Nek stretch workshop met Bert Peeters
Mar
24
1:00 PM13:00

Rug en Nek stretch workshop met Bert Peeters

RUG & NEK WORKSHOP
Pak je rugklachten aan en ontdek in deze workshop het belang van flexibiliteit en stabiliteit. Herprogrammeer je neurologisch systeem met de laatste bevindingen uit de stretchwereld. Leer de geheimen van de ademhaling om tot relaxatie te komen. Er worden je technieken bijgebracht uit yoga en uit stretch-therapie. Bert is de eerste Belg die volgens dit systeem gecertificieerd is. https://stretchtherapy.net/teachers/
Zet de eerste stap naar een gezonde rug en boek jezelf een plekje in deze Rug & Nek Workshop.

Over Bert Peeters:
Bert is een fulltime yogaleraar en stretchtherapiecoach. Hij had zelf een hernia in de onderrug en gebruikte de technieken die in de cursus aan bod komen om hiervan verlost te geraken. Hij brengt zijn gedegen anatomische kennis op een humoristische manier over op zijn studenten.

€45, Bij inschrijving, krijgt u mail met betalingsverzoek.
https://www.supersaas.be/schedule/login/Joy_of_Yoga/Yoga

View Event →
Feb
17
1:00 PM13:00

Yoga Stretch workshop met Bert Peeters

bert 4.jpg

YOGA STRETCH WORKSHOP: BOVENLICHAAM 17/2/2019

tijdens deze workshop werken we op de spiergroepen van de benen en heupen: kuiten, hamstrings, heupbuigers,.. We gebruiken het bewezen ST (Stretch Therapie) systeem om spierspanning uit je lichaam te krijgen en je bewegingsvrijheid terug te vergroten. De oefeningen kunnen door iedereen beoefend worden. Of je nu een beetje soepeler wilt worden of een gevorderde yogi bent die graag de split of de brug onder de knie wil krijgen. ST zorgt ervoor dat je je doel op een veilige manier bereikt. Boek dus nu je plek en gun jezelf een vakantie voor lichaam & geest.


Over Bert Peeters:
Bert is een fulltime yogaleraar en stretchtherapiecoach. In zijn lessen brengt hij zijn gedegen anatomische kennis op een humoristische manier over op zijn studenten. 

Kostprijs: €35 voor sessie van 2 u
Inschrijven via email joy.of.yoga@telenet.be

View Event →
Feb
8
7:00 PM19:00

5 times Iyengar yoga with Ann Brosens

ann brosens.jpg

90 minuten Iyengar les lmet Ann Brosens

Volgende thema:

Vr 28/2: Standing poses

Vr 22/3: forward bends

Vr 26/4: back bends

Vr 17/5: abdominals and twists

Vr 14/6: restorative and pranayama

€25 per sessie, schrijf je dadelijk in voor de 5 lessen dan betaal je €105 ipv €125

Inschrijven via yoga agenda en via joy.of.yoga@telenet.be

View Event →
May
20
to Jun 2

Happy Journey in Bali

IMG_8012.jpg

FROM 8/3/2018 you can grab the opportunity to join us for 1 week! 

                                      Week 1: 20/5-  26/5 in Canggu

                                       Week 2: 27/5 - 2/6 in Ubud

 

Or

 

Happy Journey, Bali
20/5/2018 - 02/06/2018

(Pictures Bali 2016 you find under "Foto's")

I fell in love with Bali; it's people,  nature and the way of living.  For me Bali is the Island of God in Paradise, what a nice expression!

This tropical dreamland has a unique blend of modern facilities combined with a rich past and heritage. Balinese people are proud of  their unique Hindu culture, this is still reflected in daily life and can be seen in numerous ceremonies.  

We would like to take you on this amazing journey, on this magical island, discovering rice fields greener than green, volcanoes with breathtaking views, tropical jungles and long sandy beaches with warm blue water. Meeting nice Balinese people with beautiful souls. All of this wrapped on a bed of yoga.

 

READ more or BOOK on page Bali 2018 on this website

View Event →
Apr
22
6:30 PM18:30

Surya Namaskar: Zonnegroet/ Sun salutation

 1ste "special" op vrijdagavond 22/4/2016.

Een les van anderhalf uur, een mini workshop.

De eerste "Special" gaat door op vrijdag 22/4, met als thema Surya Namaskar A&B, maw Zonnegroet A&B.  

6 voordelen van de Yoga Zonnegroet:

  • 1. De Yoga Zonnegroet zorgt voor een goede doorstroming van de energie door het lichaam.1 Je Chakra’s worden op een positieve manier geopend. Dit energiecentrum bevindt zich op verschillende punten langs het ruggenmerg van het stuitbeen richting de kruin.
  • 2. Je wordt flexibeler, omdat je tijdens de boefening je spieren rekt. Het zenuwstelsel en het spierstelsel worden aangesproken.
  • 3. Je kunt de Yoga Zonnegroet op een vloeiende manier uitvoeren, waarbij de ademhaling (Pranayama) de houdingen leidt. Je spant je bij de houdingen en de inademing in, maar bij de uitademing in de houding ontspan je. De ademhaling wordt ruimer, dieper en goed gereguleerd.
  • Je kunt de oefeningen ook statisch uitvoeren. Dan houd je de houdingen iets langer vast, terwijl je rustig doorademt.
  • 4. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor ook het hart beter gaat werken.
  • 5. De organen moeten harder werken tijdens de inspanning, waardoor jeimmuunsysteem positief gestimuleerd wordt. Daarbij worden de organen doormiddel van verschillende houdingen ook gemasseerd.
  • 6. De Yoga Zonnegroet werkt ontspannend. Je moet je concentreren op de bewegingen. Door bewegingen en de adem te combineren, werkt dit ontspannend voor je lichaam.

INSCHRIJVEN VIA YOGA-AGENDA

View Event →
Feb
12
to Feb 14

Valentine's special days!

1 + 1= 1
Breng je vriend(in), je sweetheart, je zus of je broer, je tante of je nonkel GRATIS mee op vrijdag, zaterdag of zondag 12/13/14 februari.

ZEKER RESERVEREN via agenda, vul je naam 2x in. 12 personen is de maximum!

Sweet ohhh sweet Valentin!!!!

View Event →

Meer info en reservaties : 0497 50 68 61 of joy.of.yoga@telenet.be